2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ İKİNCİ DÖNEMİ UZAKTAN VE YÜZ YÜZE EĞİTİMLE BAŞLIYOR

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılının İkinci Dönemi Uzaktan ve Yüz Yüze Eğitimle Başlıyor – MEB

Türkiye genelinde 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat Pazartesi günü başlıyor. Köy okulları, anaokulları ve özel eğitim sınıfları 15 Şubat’ta yüz yüze eğitime başlayacak, ilkokullar ise 1 Mart’tan itibaren haftada 2 gün yüz yüze eğitime geçecek. Ortaokullar ve 8. sınıflar da 1 Mart’tan itibaren yüz yüze eğitime başlayacak. Liseler ise uzaktan eğitimle başlayacak ve 1 Mart’tan itibaren 12. sınıflarda yüz yüze eğitime geçilecek.

Okulların hijyen koşullarının geliştirilmesi için dezenfeksiyon ve temizlik çalışmaları yapıldı. Ayrıca öğretmenler yarı yıl tatilinde mesleki gelişim programlarına çevrim içi katıldılar.

Özel eğitim okulları da 1 Mart itibarıyla haftada 5 gün yüz yüze eğitime başlayacak. Tüm özel eğitim okulları ve sınıfları, özel gereksinimli öğrenciler için de yüz yüze eğitim verecek. Liselerde ise 1 Mart itibarıyla sınıf mevcutları seyreltilerek yüz yüze eğitime geçilecek.

Sınavlarla ilgili olarak, birinci döneme ilişkin yapılamayan sınavların takvimi belirlenerek planlanacak. Sorumluluk sınavları da 1-31 Mart tarihleri arasında tamamlanacak şekilde planlanacak. Öğrenciler, sınavlara ilişkin detayları e-Okul sistemi üzerinden takip edebilecekler.

Veliler, çocuklarının okula gitmesini istemeyenler için yazılı başvuru yapabilecekler. Uzaktan eğitimdeki öğrenme kayıplarını gidermek amacıyla ise Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından paylaşılacak olan Ulusal Destekleme Programı (UDEP) devreye girecek.

2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi için yapılan planlamalar doğrultusunda, öğrencilerin eğitim sürecine kesintisiz devam edilmesi ve sağlıklı bir eğitim ortamı sağlanması hedefleniyor. Yapılacak sınavlar ve sınıf geçme kriterleri belirlenerek, öğrencilerin akademik başarılarının en iyi şekilde desteklenmesi amaçlanıyor. Yeni dönemin başlamasıyla birlikte, öğrencilerin eğitim hayatlarındaki gelişmeler yakından takip edilerek, gerekli desteklerin sağlanması planlanıyor.