11. Türk Tıbbi Onkoloji Kongresi - Bursa.com

11. Türk Tıbbi Onkoloji Kongresi Bursa’da Başladı

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi olan Tıbbi Onkolog Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, son olarak katıldığı 11. Türk Tıbbi Onkoloji Kongresi’nde önemli bir konuda yaptığı sunumla Türk Tıbbi Onkoloji Derneği tarafından “En İyi Çalışma Ödülü”ne layık görüldü. Girne’de gerçekleşen kongrede ödül alan Prof. Dr. Yıldırım, bu başarısını ülkemizde ilaç tasarımı ve ilaç Ar-Ge çalışmalarının teşvik edilmesi noktasında büyük bir adım olarak değerlendirdi.

Üç yıldır onkoloji alanında ilaç tasarımı ve Ar-Ge çalışmaları yürüten Prof. Dr. Yıldırım ve ekibi, bu süreçte önemli başarılara imza attı. Geçen yıl sundukları çalışma ile En İyi Çalışma Ödülü’nü kazanan ekip, bu yıl da farklı bir kanser türünde gerçekleştirdikleri ilaç çalışmasıyla ödül almaya layık görüldü. Prof. Dr. Yıldırım, Türk Tıbbi Onkoloji Kongresi’nde sunulan çalışmaların ülkemizde ilaç tasarımı ve ilaç Ar-Ge çalışmalarının önemine vurgu yapmak adına büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

Kendilerine ait, ekonomik ve inavasyon değeri yüksek ürünler elde edebilmek adına yapılan bu çalışmaların, ülkemizde ilaç tasarımı ve ilaç Ar-Ge alanında daha da desteklenerek artırılması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Yıldırım, kazandıkları ödülün bu anlamda önemli bir adım olduğunu ifade etti. Ödülün, ülkemizdeki ilaç sektöründe yakalanan gelişmeleri ve yapılan Ar-Ge çalışmalarının değerini bir kez daha ortaya koyduğunu belirten Yıldırım, bu alanda yapılan çalışmaların teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Mustafa Yıldırım’ın Türk Tıbbi Onkoloji Kongresi’nde aldığı “En İyi Çalışma Ödülü”, ülkemizdeki sağlık sektörünün gelişmesi ve ilaç tasarımı alanındaki çalışmaların önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Yıldırım ve ekibinin yürüttüğü onkoloji alanındaki ilaç tasarımı ve Ar-Ge çalışmaları, ülkemizin bu alanda sağladığı başarıları ve potansiyeli bir kez daha vurgulamış oldu. Bu başarı, ilaç sektöründe geleceğe yönelik umut verici adımlar atılması adına önemli bir ilham kaynağı olarak öne çıkıyor.