Türkiye'nin ilk ve tek spor&blokchain eğitim programının üçüncüsü başlayacak

Türkiye’nin spor ve blokchain alanındaki ilk eğitim programının üçüncüsü başlıyor

İSTANBUL (AA) – Socios.com Türkiye ve Kadir Has Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen spor endüstrisi ve blokchain içerikli akademik eğitim programının üçüncüsü, 16 Nisan’da start alacak. Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde gerçekleşecek program, 16 Nisan-4 Haziran tarihleri arasında salı günleri saat 19.00’da düzenlenecek. Haftada 2 saat sürecek eğitime katılmak isteyen öğrenciler, başvurularını Kadir Has Üniversitesi Spor Çalışmaları’nın web sayfası üzerinden yapabilecek.

Socios.com’dan yapılan açıklamaya göre, ‘Dijital Dönüşüm ve Spor Endüstrisinin Geleceği’ adıyla düzenlenecek programda, spor endüstrisinin geleceği, dijitalleşen dünya ve yeni pazarlama iletişim trendleri, blockchain dünyasındaki iş modelleri, NFT’ler, Metaverse dünyası ve Fan Tokenlar gibi konularda birçok profesyonel ve akademisyen eğitmen olarak yer alacak.

Futbol ve diğer spor branşlarında kariyer yapmak isteyen gençlerin ücretsiz olarak katılabileceği eğitimin sonunda sertifika verilecek. Programın eğitmenlerinden Socios.com Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü ve Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Görevlisi Sema Tuğçe Dikici, Kadir Has Üniversitesi ile bu yıl üçüncüsü düzenlenecek eğitim programı hakkında görüşlerini paylaştı.

Dikici, “Türkiye’nin ilk ve tek spor ve blokchain içerikli akademik eğitim programında spor sektöründe kariyer yapmak isteyen gençlere yönelik eğitim vereceğiz. Hızla değişen spor endüstrisinin trendleri, blockchain dünyasındaki gelişmeler ve geleceğin meslekleri konularında gençleri bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Uzmanların ve akademisyenlerin katılımıyla verilecek olan programın, önceki yıllarda olduğu gibi verimli geçeceğine inanıyoruz.” dedi.

Kadir Has Üniversitesi Spor Çalışmaları Merkezi Müdürü Emir Güney ise ücretsiz programın spor dünyasına olumlu katkılar sağlayacağına inanarak, “Dijital dönüşüm, spor endüstrisinin geleceğini etkileyen dinamikler arasında yer alıyor. Bu kapsamda düzenlenecek sertifika programımız, alanında uzman hocalar ve sektörde deneyimli profesyonelleri gençlerle buluşturacak. Yapay zeka, iletişim teknolojileri ve blockchain gibi konularda eğitim almak isteyen gençlere rehberlik etmeyi hedefliyoruz.” şeklinde görüş belirtti.