Son Dakika

Türkiye Maarif Vakfı, 3. İstanbul Eğitim Zirvesi için hazırlıklara başladı

Türkiye Maarif Vakfı tarafından düzenlenen 3. İstanbul Eğitim Zirvesi, 17-18 Kasım tarihlerinde Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Vakıf, 52 bin öğrencisiyle 6 kıtada 52 ülkede bulunan uluslararası bir eğitim kurumu olup, bu yılki zirvenin teması “Eğitimde Değişimi Yönetmek” olarak belirlendi. Zirvede Bosna Hersek, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Malezya gibi ülkelerin eğitim bakanları da konuşma yapacaklar.

Zirvenin içeriği, yapay zeka, biyoteknoloji ve diğer teknolojilerin eğitimdeki etkileri üzerine odaklanarak, insanın eleştirel düşünme yeteneğini koruması ve dijitalleşme çağında insan olarak kalmayı amaçlayacak. Aynı zamanda eğitim paradigmasını, dijitalleşmeyi, sosyal değişimleri, sürdürülebilirlik ve mekânın öğretici rolünü ele alacak paneller de düzenlenecek.

Zirveye 50’den fazla ülkeden alanında uzman eğitimciler, akademisyenler ve eğitim yöneticileri katılacak. Ayrıca, “Türkiye’nin Eğitim Yüzyılı”, “Yarının Eğitim Dünyasında Teknoloji” ve “Okul Yöneticileri” oturumları da gerçekleştirilecek.

Geleceğe yönelik eğitim perspektifleri, paradigması ve teknolojilerin etkili kullanımı gibi konuların ele alınacağı zirve, tartışma ve öğrenme fırsatları sunacak. Farklı ülkelerden gelen önemli isimlerin de katılacağı zirve, eğitim alanında uluslararası bir platform olma özelliği taşıyor.

İstanbul Eğitim Zirveleri, Türkiye Maarif Vakfı’nın liderliğinde, dünya çapında eğitimde etkinlik gösteren aktörlerin bir araya gelerek eğitim alanındaki dönüşümleri tartıştığı ve geleceğe yönelik stratejiler geliştirdiği önemli bir etkinlik olarak öne çıkıyor. Bu yılki zirve, eğitimde değişimi yönetme konusuna odaklanarak, eğitimin evrensel ve güncel meselelerini ele alacak.