Türkçe: İGA, İstanbul’da Dünya Havacılığının Önde Gelen Temsilcilerini Ağırladı English: İGA Hosts Leading Representatives of World Aviation in Istanbul – Dünya Newspaper

İstanbul Havalimanı’nın sahibi İGA, havacılık sektöründe eğitim metodolojilerinin geleceği hakkında önemli bir çalıştayı düzenledi. 26 ve 27 Şubat tarihlerinde gerçekleşen bu çalıştayda, ICAO Kapasite Geliştirme ve Uygulama Direktörü Jorge Vargas ve ICAO Global Havacılık Eğitim Şefi Dr. Laura Camastra da yer aldı. İGA Üst Yönetici Vekili Selahattin Bilgen, sempozyumun açılış konuşmasını yaparak, İstanbul Havalimanı’nın küresel bir havacılık eğitim merkezi olma hedefini vurguladı. Bilgen, havacılık sektöründe eğitimli ve nitelikli insan gücüne ihtiyaç duyulduğunu ve bu konuya büyük önem verdiklerini belirtti.

İGA Akademi ile birlikte 2022’den itibaren eğitim süreçlerinde büyük atılımlar gerçekleştirildiğini aktaran Bilgen, havacılık sektörünün önde gelen kuruluşlarıyla işbirliği yaparak eğitim akreditasyonlarına devam ettiklerini açıkladı. Ayrıca, İstanbul Havalimanı olarak uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, havacılık ekosistemindeki hedeflerin eğitime verilen destekle gerçekleştirilebileceğinin altını çizdi.

İGA’nın Mayıs 2022’de gerçekleştirdiği ICAO eğitim akreditasyonu ile ‘ICAO Trainair Plus’ üyelerine fayda sağlayacak yeni eğitim geliştirme süreçlerinin başlatıldığını açıklayan Bilgen, ICAO’nun ‘Global Training Steering-Küresel Eğitimi Yönlendirme Komitesi’ne seçildiklerini ve ICAO’nun hedeflerine destek olmak için Montreal’de 3 personeli 2 yıllığına görevlendirdikleri bilgisini verdi. Bu programı genişleterek sektöre örnek bir uygulama haline getirme planları olduğunu belirten Bilgen, havacılık eğitiminde dünya çapında bir referans noktası olmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

İstanbul Havalimanı’nın yürüttüğü çalışmalar ve eğitimdeki bu önemli adımlar, havacılık sektöründe nitelikli insan kaynağının yetişmesine katkı sağlayarak şeffaf, güvenilir ve uluslararası standartlara uygun bir eğitim ortamı oluşturmayı amaçlıyor. Bu tarz işbirlikleri ve eğitim atılımlarının sektörün geleceği için kritik bir rol oynayacağı düşünülmekte. İstanbul Havalimanı’nın bu alandaki öncülüğü ve çabaları, havacılık eğitiminde uluslararası alanda önemli bir role sahip olma yolunda ilerleyen bir konumda olduğunu gösteriyor.