Türk Sağlık-Sen Kocaeli: Refah payı şart oldu

Türk Sağlık-Sen Kocaeli’den: Refah payı şart oldu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Mart ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, yazılı bir açıklama yaparak ekonomiye odaklanılması gerektiğini belirtti. Çeker, yılın başında sağlık çalışanları ve memurların maaşlarına yapılan yüzde 15’lik zamın Mart ayı itibarıyla eridiğini ve enflasyona yenik düştüğünü vurguladı.

Açıklanan enflasyon rakamlarının memur ve emeklilerin maaşlarının erimekte olduğunu gösterdiğini belirten Çeker, yetkililerin ekonomiyi gündemin birinci sırasına almaları gerektiğini ifade etti. Zamların enflasyona yenik düşmesinin, memur ve emeklilerin yaşadığı zorlukların artacağını gösterdiğini belirten Çeker, yıllık enflasyonun hızla arttığı bir dönemde maaş zammının kamu çalışanları için ekonomik bir yıkım anlamına geleceğini belirtti.

Çeker, geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren ve şu anda 12 bin 54 TL civarında olan ilave ek ödemenin emekliliğe sayılmaması nedeniyle memur emeklilerinin büyük mağduriyet yaşadığını, emekliliği yaklaşan memurların ise ek gelir kaynakları aradığını belirtti. Enflasyonla mücadelede alım gücünün düşürülmemesi gerektiğini vurgulayan Çeker, memur ve emeklilerin enflasyondan korunması ve alım güçlerinin artırılması gerektiğini belirtti.

Çeker, ilave ek ödemenin emekli maaşlarına yansıtılması, çalışanlara refah payı verilmesi ve enflasyon farkının aylık olarak maaşlara ödenmesi gerektiğini savundu. Son olarak Çeker, yetkililerin memur ve emekliler üzerinde oluşan ekonomik zorlukları çözmeleri gerektiğini belirterek, sağlık çalışanlarının yüksek enflasyon altında ezilmesinin sebebinin sendika temsilinin yetersizliği olduğunu ifade etti. Sorunların çözüleceğine inandığını belirten Çeker, ekonomik sorunların acilen çözülmesi gerektiğini vurguladı.