Türk Sağlık-Sen Kocaeli: Refah payı şart oldu - GazeteRize

Türk Sağlık-Sen Kocaeli: Refah Payı Şart Oldu – GazeteRize

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TUİK) Mart ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker yazılı bir açıklama yaparak, ekonomiye odaklanılması gerektiğini vurguladı. Çeker, yılın başında yapılan yüzde 15 maaş zammının Mart ayı itibarıyla eridiğini belirtti. Açıklanan enflasyon rakamlarının memurların ve emeklilerin maaşlarının eridiğini gösterdiğini ifade eden Çeker, yetkililerin ekonomiyi gündemin birinci sırasına alması gerektiğini söyledi.

Çeker, önümüzdeki dönemde enflasyonun yükselerek yüzde 80’lere tırmanmasının beklendiği bir ortamda, maaş zammının kamu çalışanları için ekonomik bir yıkım anlamına geleceğini belirtti. Özellikle emeklilerin ilave ek ödemelerinin emekliliğe sayılmaması nedeniyle büyük mağduriyet yaşadığını ve ek gelir kaynakları bulma telaşına düştüğünü dile getiren Çeker, enflasyonla mücadelenin alım gücünün düşürülmeden gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Çeker, ilave ek ödemelerin emekli maaşlarına yansıtılması, çalışanlara refah payı verilerek, enflasyon farkının maaşlara aylık olarak ödenmesi gerektiğini belirtti.

Çeker, sağlık çalışanlarının yüksek enflasyon altında ezilmesinin sebeplerinden birinin etkisiz sendikaların sağlık çalışanlarını temsil etme kabiliyetinde yetersiz olmaları olduğunu ifade etti. Çözümün sağlanacağını belirten Çeker, yetkililerin memur ve emekliler üzerinde oluşan ekonomik yaraları sarmasının en öncelikli konu olması gerektiğini vurguladı.

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker’in açıklamaları, memurların ve emeklilerin yaşadığı ekonomik zorlukları ve enflasyon karşısındaki güçsüzlüklerini vurguluyor. Ekonomik sorunların çözümü için hükümetin ve yetkililerin acil önlem alması gerektiğini belirten Çeker, çalışanların alım gücünü korumak ve artırmak için adımlar atılması gerektiğini dile getiriyor. Enflasyonla mücadelede, işçi ve emekçilerin haklarını korumak ve onları güçlendirmek için gerçekçi politikaların uygulanması gerektiğini vurgulayan Çeker, toplumun refahı ve istikrarı için ekonomik sorunların çözülmesi gerektiğine dikkat çekiyor.