TRT Akademi'nin tanıtım programı İstanbul'da gerçekleştirildi

TRT Akademi Tanıtım Programı İstanbul’da Yapıldı

TRT Akademi, medya ve iletişim alanında nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi amacıyla hayata geçirilen yenilikçi bir medya okulu olarak tanıtım programını İstanbul’da gerçekleştirdi. TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, TRT’nin sektöre yeni isimler kazandırma ve profesyonel iletişimcileri yetiştirme konusunda öncü olduğunu belirtti. Sobacı, TRT Akademi’nin medya alanında güçlü insan kaynağının güçlü bir yayın ve etkiyi beraberinde getirdiğini vurgulayarak, uluslararası alanda tek yönlü yayın akışının toplumların algılarına nasıl etki ettiğini anladıklarını söyledi. Sobacı, TRT’nin “dünyayı dünyaya anlatma” hedefiyle çalışmalarını sürdürdüğünü ve uluslararası alanda gurur verici projelere imza attıklarını belirtti.

TRT Akademi, radyo yayıncılığından gelen 100 yıllık tecrübeyi, teknik altyapıyı ve imkanları eğitimler için kullanarak kurumsal bir medya okulu haline geldiğini kaydeden Sobacı, TRT Akademi’nin uygulama sahasında yayıncılık teknolojisi deneyimi sunarak kendini keşfetme fırsatı tanıdığını ifade etti. Sobacı, medyada uzmanlaşmanın ve derinlemesine bilgiye sahip olmanın önemine değinerek, TRT Akademi’nin geniş konu yelpazesini kapsayan online, yüz yüze ve hibrit eğitimlerle bu ihtiyaca yanıt verdiğini dile getirdi.

TRT Akademi’nin eğitim içeriği, video eğitimler, yüz yüze eğitimler, podcastler, sanal sınıf eğitimleri, eğitim serileri ve webinarları kapsadığını belirten Sobacı, katılımcılara verilecek olan belgelerin e-devlet üzerinden erişilebileceğini açıkladı. Sobacı, TRT Akademi’nin uluslararası alanda etkin bir merkez olmayı hedeflediklerini, medya ve iletişim konularında bilgi ve tecrübenin ana üssü olacaklarını ifade etti.

Sobacı, medyanın ahlaki ve toplumsal sorumluluğunun arttığına dikkat çekerek, TRT Akademi’nin geleceğin medyasına yapılan kıymetli bir yatırım olduğunu vurguladı. Etkinliğe katılan Anadolu Ajansı Haber Akademisi Müdürü Cihangir İşbilir ve medya temsilcileri de etkinliğe destek verdiler. TRT Akademi, onlarca kategoride yüzlerce eğitimle medya ve iletişim alanında uzmanlaşmayı, gelişime öncülük etmeyi ve bireylere ve kurumlara uzmanlık kazandırmayı amaçlıyor. TRT Akademi’nin sunduğu eğitimlerle uluslararası alanda öncü bir medya okulu olmayı hedefliyor.