Unutulmaz şarkılara imza atan Selami Şahin, sanat hayatında 58 yılı geride bıraktı

Selami Şahin’in 58 yıl süren sanat hayatı ve unutulmaz şarkıları – Yirmidort.tv

Türk müziğinin duayen isimlerinden Selami Şahin, geniş bir repertuara sahip çok sayıda şarkıya imza atmıştır. “Özledim Her Şeyini”,”Dostlarım”,”Ödüm Kopuyor”,”Benim İçin Öldün Artık”, “Seninle Başım Dertte”, “Sokakların Dili” ve “Sen Mevsimler Gibisin” gibi eserlerle müzik dünyasında önemli bir yere sahip olan sanatçı, Anadolu Ajansı tarafından “Türkiye’nin Çınarları” projesi kapsamında fotoğraflandı. 75 yaşındaki usta sanatçıyla yapılan röportajda Şahin, hayatı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Selami Şahin, Mısırlı bir anne ve Hataylı bir babanın çocuğu olarak Hatay Yayladağ’da doğmuş, ilkokul yıllarında öğretmenlerinin kendisine şarkılar söylettiği dönemlerde müziğe olan ilgisini keşfetmiştir. Kendi tabirine göre “şarkıcı olmak için yola çıkan” Şahin, 17 yaşında müzik kariyerine başlamış ve kısa sürede ünlenmiştir. Şato Oteli’nde çalışarak müzik dünyasına adım atan sanatçı, öğrendiği notalarla kendi kendine müzik öğrenmiş ve şarkıcı olmuştur.

Müziği “aşk” olarak tanımlayan Selami Şahin, ilk bestesi “Sen Mevsimler Gibisin” ile önemli bir başarı elde etmiş ve 4. Altın Kelebek Ödülleri’nde birincilik kazanmıştır. Bestelerinde farklı melodilere ve sözlere yer veren Şahin, sanat hayatında Zeki Müren, Ahmet Sezgin, Müslüm Gürses gibi birçok ünlü isme şarkılar vermeyi başarmıştır.

Sanat hayatında 58 yılını dolduran Selami Şahin, genç müzisyenlere de önerilerde bulunmuştur. Yapılmamışı ve yazılmamışı keşfetmelerini, değişiklik ve sloganlarla kalıcı eserler meydana getirmelerini tavsiye eden Şahin, yapılan eserin kalitesinin önemli olduğunu ve özgün olmanın ön planda tutulması gerektiğinin altını çizmiştir.

Son projesi olan “Selami Şahin Saygı Albümü”nde genç müzisyenlerin yer aldığını belirten sanatçı, müziğe olan gücünü ve sevgisini her daim koruduğunu ve genç nesillere de bu enerjiyi aktarmaktan mutluluk duyduğunu ifade etmiştir. Arapça şarkılar yazan ve Orta Doğu’da da oldukça sevilen Selami Şahin, müzik hayatına olan aşkını ve hayranlık duyulan eserlerine olan minnet duygularını “Beni sevenlere çok şey borçluyum. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Selami Şahin varsa onların sevgisiyle var.” sözleriyle dile getirmiştir.