İstanbul'da okullardaki kitap sayısının 13 milyona çıkarılması hedefleniyor

İstanbul’da Okullarda Kitap Sayısının 13 Milyona Çıkarılması Hedefleniyor

İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Üniversitesi Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda gerçekleşen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, İstanbul Valiliği olarak eğitim çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirtti. Vali Gül, “İstanbul Öğrenci Meclisleri” projesi ve “Spor Şehri İstanbul” projesi gibi birçok önemli çalışmanın yanı sıra “Ben Okuyorum İstanbul Okuyor” projesiyle öğrencilerin sosyal hayata aktif katılımlarını ve kitap okuma alışkanlıklarını artırmayı hedeflediklerini açıkladı. Projelerle birlikte öğrencilerin sosyal becerilerinin gelişmesini ve akademik başarılarının desteklenmesini amaçladıklarını belirtti.

Vali Gül, çocukların özgüvenli ve muhakeme gücü yüksek bireyler olarak yetiştirilmesinin önemine vurgu yaparak, sosyal alanda bir restorasyon yapmayı hedeflediklerini ifade etti. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür ise eğitimin okul ile ev arasındaki güçlü bir bağla sağlamlaşacağını belirterek, ailelerin eğitim sürecine dahil olmasının önemine değindi.

İstanbul Valiliği iş birliğiyle başlatılan “Ben Okuyorum İstanbul Okuyor” projesi kapsamında İstanbul’daki okullarda kitap sayısının artırılacağı ve öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarının destekleneceği vurgulandı. Projeyle ilgili olarak İl Kitap Komisyonu oluşturuldu ve kitap listeleri incelenerek öğrencilere tavsiye kitap listeleri sunuldu. Ayrıca proje kapsamında velilerin de dahil edileceği okuma saatleri, kütüphane gezileri, yazar buluşmaları ve yarışmalar düzenleneceği belirtildi.

Program kapsamında İstanbul’a dört bir yanından katılan 1000’den fazla öğretmenin tecrübe ve önerilerini paylaşma fırsatı bulduğu ifade edildi. Projeyle birlikte İstanbul’daki okullardaki kitap sayısının 13 milyona ulaşması hedeflendiği açıklandı. İstanbul Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen proje, eğitim alanında önemli kazanımlar sağlayacak ve öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarını artırmayı amaçlıyor.