İstanbul'da Barış Merkezi, uzmanlara akademik eğitim verecek: “Ülkemize ve dünyaya umut olacağız” - Cumhuriyet

İstanbul’da Barış Merkezi, Uzmanlara Akademik Eğitim Veriyor: “Ülkemize ve Dünyaya Umutsuz Olacağız”

Dünya barışı ve kalkınması üzerine odaklanan Barış Merkezi’nin ilk eğitim programı, Rotary Vakfı ve Bahçeşehir Üniversitesi işbirliğiyle Şubat 2024’te başlayacak. Programda barış ve kalkınma teorileri, sürdürülebilir kalkınma, diploması ve iş birliği gibi önemli konular ele alınacak. Rotary 2420 Bölge Guvernörü Mehmet Altay, İstanbul’un barış ve kucaklayıcı hoşgörüsüne vurgu yaparak, Bahçeşehir Rotary Barış Merkezi’nin açılışının şehre çok yakıştığını belirtti. Barış elçilerinin yetiştirilmesine dikkat çeken Altay, dünya genelinde barış ve gelişim çalışmaları yapan 1700’den fazla Rotary barış elçisinin sayısının Bahçeşehir Üniversitesi’nde okuyacak 40 yeni barış bursiyeri ile artacağını ifade etti.

Program kapsamında öğrenciler, kendi toplumlarına ve kurumlarına olumlu etkide bulunabilecekleri şekilde eğitilecekler. Ayrıca bölgede 9 aylık bir sosyal değişim projesi gerçekleştirecek ve bitirme semineri ile programlarını tamamlayacaklar. Program, kariyerlerinin ortasındaki profesyonelleri hedef alarak tasarlanmış olup, öğrencilerin öğrendiklerini gerçek hayattaki senaryolara entegre edebilmelerini sağlayacak.

Altay ayrıca, eğitimler sonucunda dünyayı daha yaşanabilir bir hale getirebilecek liderlerin yetiştirileceğine ve Bahçeşehir Üniversitesi ile yapılan iş birliğinin ülkeye ve dünyaya umut olacağına inandıklarını dile getirdi. Bahçeşehir Rotary Barış Merkezi’nde gerçekleştirilecek barış konferanslarının da önemine vurgu yapan Altay, barış elçilerinin dünya genelinde 140’tan fazla ülkede barış ve gelişim çalışmaları yaptığına dikkat çekti. Rotary’nin barış elçileri sayesinde yetiştirdiği liderlerin, dünya genelinde barış ve gelişim çalışmalarına katkı sağladığını belirtti.

Programın başvuruları Şubat 2024’te alınacak ve dersler 2025 yılında başlayacak. Bu tarihi sürecin bir parçası olmaktan gurur duyduklarını belirten Altay, Bahçeşehir Üniversitesi ile yapılacak iş birliğiyle ülke ve dünya geneline umut olacaklarını ifade etti. Barış Merkezi’nin, kalkınma teorileri ve metodolojisi, sürdürülebilir kalkınma, diploması ve iş birliği gibi konuları ele alacak kapsamlı bir müfredat ile eğitim vererek, dünya genelinde barış ve gelişim için önemli bir rol üstleneceği öngörülüyor.