"Climate Bridge Proje Eğitimi ve İklim Atölyeleri" gerçekleştirildi

İklim Köprüsü Proje Eğitimi ve İklim Atölyeleri Başarıyla Tamamlandı – Anadolu Ajansı

İSTANBUL (AA) – ‘Avrupa Birliği Erasmus+ KA220 Okul Eğitiminde İş Birliği Ortaklıkları Programı’ kapsamında Doğa Koleji’nin öncülüğünde gerçekleştirilen ‘Climate Bridge Proje Eğitimi ve İklim Atölyeleri’ etkinliği, iklim değişikliği konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen önemli bir adım olarak dikkat çekiyor. Proje, Yunanistan, Türkiye, Kıbrıs, İtalya, İspanya ve Litvanya’dan eğitim alanında çalışan kuruluşların katılımıyla yürütülüyor ve lise seviyesindeki öğrenci ve öğretmenlerin bütüncül bir çevresel yaklaşım geliştirmesini amaçlıyor.

Atölye çalışmalarında iklim değişikliği, yenilenebilir enerji ve sürdürülebilirlik konuları ele alınıyor ve öğrenciler projeler geliştirerek bu konularda fikirlerini paylaşıyor. Proje kapsamında başarılı olan öğrenciler, Litvanya’da gerçekleşecek Eko-Liderlik öğrenci kampında projelerini sunma fırsatı bulacaklar. Doğa Koleji Projeler Koordinatörü Dr. Zuhal Yılmaz Doğan, proje ile öğrencilere sürdürülebilir kalkınma ve çevre duyarlılığı konularında eğitim verilmesinin yanı sıra genç bireylerin çevreye duyarlı dünya vatandaşları olarak yetişmelerine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Proje kapsamında öğrenciler, TÜBİTAK ve TEKNOFEST’te yarışmak üzere ‘Kutup’ ve ‘İklim Değişikliği’ konularında çalışmalar yürütüyorlar. Şubat ayında düzenlenecek olan ‘Climate Bridge Projesi İklim Değişikliği ve Farkındalığı’ etkinliği ile proje sürecinde elde edilen sonuçlar paylaşılacak ve proje çıktıları öğretmen ve öğrencilerle paylaşılacak.

Avrupa Birliği Erasmus+ KA220 Okul Eğitiminde İş Birliği Ortaklıkları Programı’nın desteklediği bu proje, gençlerin çevre konusunda bilinçlenmesine ve sürdürülebilirlik konularında farkındalık oluşturulmasına önemli bir katkı sunuyor. Katılımcılar arasında gerçekleştirilen iş birliği sayesinde, gelecek nesillerin çevreye duyarlı ve bilinçli bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlanıyor. İklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan bu projenin, gençlerin çevreye karşı sorumluluk bilinci kazanmalarına katkı sağlayacağı düşünülüyor.