Halkbank'ın Üreten Kadınlar Yarışması'nın Master Class Marka Eğitim Programı İstanbul'da tamamlandı

Halkbank’ın Üreten Kadınlar Yarışması’nda Master Class Marka Eğitim Programı İstanbul’da tamamlandı

Halkbank, kadın girişimcilerin ülke ekonomisine yapacağı katkıya önem vererek Üreten Kadınlar Akademisi Master Class Eğitim Programını başlattı. İstanbul’da düzenlenen ve 3 gün süren eğitime 100 kadın girişimci katıldı. Halkbank’ın Üreten Kadınlar Yarışması’ndaki eğitim alanındaki etabı olan Master Class Marka Eğitim Programı, girişimci kadınların işlerini geliştirmelerine ve ileriye taşımalarına destek olmayı amaçlıyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen kadın girişimciler, marka yaratımı, iletişimi, sürdürülebilirliği, sosyal medya stratejisi ve yurt dışı pazarlara giriş gibi konularda eğitim aldılar.

Eğitimde girişimcilik ekosistemindeki yeni trendlere uyum hedeflenirken, marka yönetimi, tasarım, kişisel stil, dijital pazarlama teknikleri gibi konular ön planda tutuldu. Programda eğitim veren isimler arasında Lüks Marka Yönetim Uzmanları Metin Gürsoy ve Nur Bilen Yavuzer, Prof. Dr. Acar Baltaş, Dokuma Sanatçısı Fırat Neziroğlu, Stil Danışmanı Ceylan Atınç, ve birçok uzman yer aldı. Kadın girişimcilere yol gösterici olması planlanan eğitimler, farklı alanlardaki tecrübelerini paylaşan uzmanlar tarafından verildi.

Üreten Kadınlar Yarışması kapsamında dereceye giren girişimcilere “Yılın Üreten Kadın Girişimcisi”, “Teknoloji Tabanlı Kadın Girişimci”, “Yılın Kadın Kooperatifi”, “Sıfır Atık” ve “Yılın Yükselen Yıldızı” olmak üzere toplam beş kategoride nakdi ve ayni ödüller verilecek. Ödüller, 5 Mart 2024 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek bir törenle sahiplerine verilecek. Halkbank’ın desteklediği Üreten Kadınlar Yarışması, kadın girişimcileri teşvik etmeye devam ediyor. Kısa süre içinde büyük başarılar elde eden girişimciler, ülke ekonomisine olumlu katkı sağlayarak kadınların iş yaşamındaki rollerini güçlendiriyor.

Halkbank’ın girişimcilere sunduğu destek ve eğitimlerle kadın girişimcilerin işlerini büyüterek ulusal ve uluslararası düzeyde daha rekabetçi hale gelmelerine olanak sağlanıyor. Üreten Kadınlar Akademisi Master Class Eğitim Programı, kadın girişimcilerin markalaşma, pazarlama stratejileri, sürdürülebilirlik, ve yeni trendlere uyum konularında kendilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. Halkbank’ın bu önemli adımı, kadın girişimcilere verilen desteklerin artarak devam edeceğini gösteriyor. Kadın girişimcilerin ülke ekonomisine kattığı değerin farkında olan Halkbank, bu tür eğitim programlarıyla kadınların iş dünyasındaki başarılarını desteklemeye devam edecek.