Son Dakika

Haber: İstanbul Bilim Olimpiyatları’nda Fizik Deney Yarışması Gerçekleştirildi – Son Dakika

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Temel Fikirlerden Temel Bilimlere Projesi” kapsamında gerçekleştirilen “İstanbul Bilim Olimpiyatları” fizik deney yarışması, Bahçeşehir Üniversitesi Future Kampüs’te düzenlendi. Yarışmanın amacı, temel bilimler alanında yetenekli öğrencileri keşfetmek ve ilgilerini geliştirmelerine rehberlik etmektir. Teorik sınavı geçen 20 öğrenci, fizik kategorisinin birinci aşaması olan deney etabına katıldı ve elektrik elektroliz, optik, termodinamik ve mekanik alanlarında deneyler gerçekleştirdi.

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, bilginin artık sadece nakledilmesinin yeterli olmadığını vurgulayarak, inovatif düşünebilen ve emek sarf edebilen bireylerin yüzyılı olacağını belirtti. Yentür, çalışkan olmanın önemine işaret ederek, ülke ve insanlık adına bilgi ve ilmi doğru şekilde kullanacak bir neslin yetiştirilmesinin ancak gece gündüz çalışarak mümkün olabileceğini ifade etti. Öğrencilere bu ortamı sunmanın önemine değinen Yentür, öğretmenlerin de keşifler için uygun ortamlar sağlayarak, öğrencilerin geleceğe daha güvenle bakmalarını sağlayacaklarını söyledi.

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu ise gençlerin geleceğe olan umudunu arttırdığını belirterek, farklı alanlarda birbirinden öğrenecekleri şeyler olduğunu vurguladı. İstanbul Bilim Olimpiyatları Fizik Koordinatörü Prof. Dr. Recep Dimitrov ise katılan gençleri tebrik ederken, bilginin teoride kalmaması gerektiğini vurguladı. Program kapsamında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yentür ve BAÜ Rektörü Prof. Dr. Hatipoğlu arasında eğitim işbirliği protokolü imzalandı.

Törenden sonra Yentür ve beraberindekiler, öğrencilere katılarak, yapılan deneyleri inceledi. İstanbul’da resmi ve özel okullarda öğrenim gören ortaokul ile lise öğrencilerine yönelik düzenlenen İstanbul Bilim Olimpiyatları’na ise 33 bin 700 ortaokul ve 7 bin 300 lise öğrencisi olmak üzere toplamda 41 bin başvuru yapıldı. Teorik sınavı geçen öğrenciler, projeye katılmaya hak kazandılar. Bu yarışma, gençlerin bilgi ve becerilerini geliştirerek, geleceğe daha donanımlı adımlarla ilerlemelerine katkı sağlamayı amaçlıyor.